Friday, 22 June 2012

ana uhibbuki fillah

ana uhibbuki fillah
maksud nye saya mencintai kamu kerana Allah


aku menyanyangi sahabatku dengan segenap jiwaku. sahabat
yang baik adalah yang seiring denganku dan menjaga nama
baikku. kuhulurkan tangan untuk berkenalan kerana aku rasa senang
makin ramai sahabat aku semakin percaya diri.
aku selalu berharap mendapat sahabat sejati yang tak luntur dalam
suka dan duka. jika kutemui 
aku akan setia padanya 
~Imam Syafie~






saya telah temui kawan, teman, rakan dan sahabat :) 

Sunday, 17 June 2012

talkative granny :)

hari ini kami menyambut hari jadi seorang rakan baik kami yang bernama syuhaini (tetiba ayat jadi formal disebabkan dah seminggu jawab essay) . 

emm sebenar nye tak tau macam mana nak start... ok 15 june lepas bersamaan hari jumaat hari jadi syu and kteorang decided nak celebrate hari sabtu lepas last paper.  kteorang plan benda ni start dari hari isnin ,  lepas  exam prep and sejujur nye birthday syu yang paling susah nak plan. sebab nye syu always 24 hours ngan kteorang and die ni banyak songeh. plan punya plan kteorang decided nak buat kat taman sahabat . yang paling best nye ni la first time nak celebrate birthday kena buat mesyuarat :)

syu banyak kali la cakap yang birthday die tak payah sambut sebab dah lama orang tak celebrate birthday die. tapi saya percaya setiap orang ingin diraikan pada hari jadi die (kecuali saya.......sejujur nye tak minat nak tiup lilin) especially ngan family. so kteorang yang ada kat perantauan ni kan hanya ada member member je so rasa dah jadi tanggungjawap untuk mengisi ruang yang kosong tu. 

so jom tengok perjalanan majlis :)


first pi celebrate kat md untuk mengurangkan syak wasangka
padahal qayah , arip and hani dah ready kat taman sahabat 






lepas tu syima ajak pi taman sahabat
ambik gambar macam tak de ape ape yang berlaku :) 




and .............. surprise !!!




dibuli tiup lilin banyak banyak kali :)
syok betul syu kena buli 


ni lah die talkative granny
still cute walaupun dah pangkat granny :)


siap ade video tu


and lepas tu macam biasa la kan...


































thanks sangat sangat kat qayah , hani and arip sebab beli barang barang , setup semua tu .....and thanks kat syima and fyna yang menjadi pelakon terhebat :)



*sejujurnya sangat best kawan ngan korang and kte always rasa happy bila ngan korang :)

Monday, 4 June 2012

life is too short

pernah tak anda terfikir untuk meninggalkan atau tidak membuat perkara yang tidak berapa penting semata mata untuk save kan masa hidup kita yang terlalu singkat ni ?

life is too short untuk eject pendrive properly - syuhaini

sejujur nya saya pun tak pernah terfikir tapi lepas syu cakap baru la terfikir. and semalam teringat balik ayat ni and dalam hidup ni kte sepatutnye ............

1. hidup ni terlalu pendek untuk always memikirkan baju yang belum basuh so just ignore kan je ....
2. hidup ni terlalu pendek untuk membasuh pinggan yang dah digunakan so just letak kat sinki je la (nanti ada orang yang baik hati tolong basuhkan .... hehee)
3. hidup ni terlalu pendek untuk membalas message so just reply ok
4. hidup ni terlalu pendek untuk always buka fb and like status orang so baik baring atas katil and tidur
5. hidup ni terlalu pendek untuk menghabiskan masa membaca buku , baik call abang kereta , sewa kereta , and gi lepak kat the spring

and banyak lagi ke  perkara lain yang tak penting yang tak perlu dilakukan ??? semua senarai kat atas tu tak betul. memang hidup ni singkat tapi kte tak boleh mengabaikan semua perkara. baju perlu dibasuh (pesanan untuk diri sendiri) , lepas makan pinggan perlu dibasuh (tapi kat u mak cik cafe yang basuh ..hehe) , perlu repply message ngan full text :) , perlu bukak fb untuk hiburan , perlu gi the spring untuk tengok movie terbaru and perkara yang terpenting perlu study. walau se pandai or se genius mana otak , kte perlu study . study untuk masa depan and study untuk kehidupan. 

and yang sebetul nye ..... hidup ni terlalu singkat untuk

1. ambil pusing cakap cakap orang terhadap kte (tapi kalau yang positive tu ambil)
2. marah marah orang (tapi ni la yang selalu dibuat)
3. cari fasal dengan orang lain
4. terus menyimpan dendam ngan orang lain (tau pun)
5. asyik tersinggung dengan usikan orang

and yang paling penting kte diberi masa yang terlalu singkat untuk menyanyangi orang disekeliling kita . so sayangi lah dieorang se maximum nye :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...